Hírek

27752638_1178025775665103_131866788953847861_n

MINDEN AMIT TUDNI SZERETNÉL RÓLA….

2018.02.08.

A FESZTIVÁLRÓL

A WOODSTOCK AZ UGARON 2018-ban hatodik alkalommal tartja meg 4 napos szabadság-fesztiválját az ópusztaszeri Akhal Ménesen, Szegedtől 20 km-re. A fesztivál az Anna and the Barbies zenekar szervezése, amely egy alig száz fős rajongótáborból nőtte ki magát több napos összművészeti fesztivállá. A több mint 2000 négyzetméternyi természetvédelmi terület ad otthont a fesztiválnak, ezen foglal helyet a nagyszínpad és másik 12 programhelyszín, a jurta-szállások, a kemping, egy kisebb tó is, na meg árnyékos fás, bokros, erdős részek.  A helyszínen a fesztiválozók mellett továbbra is zavartalanul megfér a csodálatos ménes is, mely megadja a hely igazi ember és természetközeli hangulatát. A fesztivál sajátossága a helyszín egyediségén kívül Pásztor Anna és bandájának különleges vendégszeretete. A zenészek, művészek, barátok itt mind ismerik egymást, és teljes lazaságban szórakoznak napokig egymással és a közönséggel.

4 NAP

 

Július 4-7. között 4 nap szabadság a puszta kellős közepén, az ópusztaszeri Akhal Ménes birtokon.

 

13 HELYSZÍN:

A legnagyobb zenekaroknak teret adó nagyszínpad mellett számos alternatív helyszín várja a fesztivállátogatókat.

 

PUSZTA NAGYSZÍNPAD

A legnagyobb szabadtéri koncerthelyszín a fesztiválon tökéletes hang, fény és vizuáltechnikával ellátva, hogy a legnagyobb zenekarok  is a legszínvonalasabban adhassák elő műsorukat.

Itt naponta 3 másfél órás koncert lesz, 8, 10 és 0 órától.

 

JURTA KISSZÍNPAD

Második legnagyobb fedett színpad egy jurta belsejében, 300 fő befogadóképességgel. Itt a nagyszínpados koncertek közötti idősávban esténként 3 kisebb zenekar játszik 1 órás koncerteket.

 

TÁBORTŰZ AKUSZTIK SZÍNPAD

A központi jurtában található fedett kisszínpad, amelyen esténként tábortűz közben egy-egy  ismert magyar rocksztár ad egyszálgitáros ülős akusztikus koncertet, és közben mesél a közönségnek. A nyugalomra vágyók ide bújhatnak el a hangos koncertek elől.

 

JURTADISZKÓ

A hajnalig tartó bulik helyszíne a magyar és nemzetközi alternatív zenei paletta és a naponta fellépő rocksztárok playlistjeiből válogatott zenékkel, tehetséges hazai dj-kkel.

 

CHILL ZÓNA

Egy csendes eldugott sziget az erdő árnyékában jógával, chill-zenével, masszázzsal, baba-mama sarokkal és spirituális feltöltődési lehetőségekkel különböző mesterek közreműködésével.

 

KÉZMŰVES FALU

Folyamatos kézműves tevékenységek és vásárok a természetes anyagok és az újrahasznosítás jegyében.

 

FILMSÁTOR

Naponta több magyar és nemzetközi zenei témájú- és dokumentum-koncertfilmeket nézhetnek meg egy hűvös sátorban a fesztiválozók.

 

CIRKUSZI SÁTOR

Bemutatkoznak fiatal cirkuszművészek, artisták és akrobaták. Folyamatos workshopok és interaktív játékok helyszíne.

 

AFRIKA FALU

Sena Dagadu Ghana-i származású magyar énekesnő és afrikai táncosokból, zenészekből, ruha és ékszerkészítőkből álló csapatának autentikus Észak-Afrikai tradíciókat felelevenítő tevékenységeinek sátra.

 

IRODALMI SÁTOR

Az Előretolt Helyőrség Íróakadémia sátra, ahol Kárpát-medencei fiatal kortárs írok-költők mutatkoznak be, szerveznek interaktív workshopokat folyamatosan, amelybe bevonják a fesztivál közönségét.

 

FRÖCCSBUSZ és BORFALU

 

A magyar helyi termelői borok bemutatkozása, fröccsök, szörpök, limonádék helyszíne.

 

MORZSA BISZTRÓ

 

A tradicionális magyar ételek és a modern gasztronómia ötvözése házias és minőségi ételekkel – elérhető áron.

 

KÜLSŐ HELYSZÍNEK ÓPUSZTASZEREN ÉS KÖRNYÉKÉN

 

Célunk a fesztivál látogatóival megismertetni a faluban megtalálható kulturális és turisztikai  jellegzetességeket.

 

CSILLAGÖSVÉNY – az ópusztaszeri Csillagösvény Útvesztő Öko-élménypark izgalmas kiegészítése a fesztivál programjának.

Fesztiválkarszalaggal kedvezményes a belépés.

 

 

EMLÉKPARK – az Ópusztaszert híressé tevő Nemzeti Történeti Emlékparkban található Feszty Körkép elengedhetetlen programpontja a fesztiválnak, a fesztiválkarszalaggal kedvezményes a belépés.

 

 

BÁNYATÓ – a fesztivál területétől 15 km-re lévő Bányató strandjához buszjáratokkal tervezzük szállítani napközben a fesztiválozókat. Fesztiválkarszalaggal kedvezményes a belépés.

 

TÖBB MINT 100 PROGRAM:

 

A 2018-as Woodstock az Ugaron a tavalyinál is több és színesebb programmal várja a pusztába vágyókat!  Az esti koncertek és bulik előtt tartalmas nappali programok, zenei workshopok, kézműves tevékenységek, filmvetítések, szakmai beszélgetések, és igazi lazulós chillzone teszi felejthetetlenné a nyár legjobb négy napját Ópusztaszeren! Részletes program hamarosan.

 

 

A FELLÉPŐKRŐL:

A fellépők kiválasztásakor számunkra a legfontosabb, hogy a lehető legszélesebb kívánságlistát tudjuk kiszolgálni, nem feledve azt, hogy a rendezvény alapvető célja, hogy fogyasztható – de minőségi kultúrával szolgálja közönségét.

 

IDEI FELLÉPŐK:

Supernem, Vad Fruttik, Anna and the Barbies, Random Trip, Péterfy Bori és a Love Band, Hiperkarma, 30Y, Ivan and the Parazol, Jónás Vera Experiment, Soerii és Poolek, Elefánt, NAZA, Apey and the Pea, Hangácsi Márton, Szűcsinger, Bérczei Róbert, Frenk, Mörk, Grand Mexican Warlock, Qalitons, Electronic Sheeps, Ék, Sonar, Volkova Sisters, Sena, Antonia Vai, River of Lust, Müriel

 

JEGYEK:

Arra törekszünk, hogy a Woodstock az Ugaron fesztivál elérhető legyen minden művészet- és zenekedvelő számára. Gyermekeknek 6 éves kor alatt a belépés ingyenes, de 18 év alatt csak szülői kísérettel látogatható a fesztivál.  Az elővételes kedvezményes bérleteket 12500 forintért a tixa.hu rendszerében lehet megvásárolni a Woodstock az Ugaron Fesztiválra.

 

SZÁLLÁSLEHETŐSÉGEK:

 

A fesztiválozóknak számos lehetősége van megszállni. A Ménes területén 8 személyes jurtákban és sátorban is megszállhatnak illetve lakókocsival is lehetséges a parkolás. Ópusztaszeren és környékén pedig számos vendégház várja az odaérkezőket.

 

UTAZÁS:

Ópusztaszer könnyűszerrel megközelíthető vonattal, buszokkal is, de Szegedről magán buszjáratok is odaszállítják a fesztiválozókat a Ménesre.

 

A FESZTIVÁL IDEOLÓGIÁJA: “AZ OFFLINE AZ ÚJ LUXUS”

 

Célunk kiragadni a tömeget az elektronika fogságából, és felemelni a fejeket a telefonokból interaktív programokkal, és az offline közösségi lét újra átélésével.

Ez nem jelenti azt, hogy a fesztivál technikailag nem lenne tökéletesen felszerelt. A leszakadást telefonparkolóval szeretnénk elérni,  illetve a NO SELFIES táblákkal, és a koncerteken való videózás korlátozásával.

 

TELEFONPARKOLÓ:

 

Ez úgy működik, mint egy ruhatár, ahová a telefonjaikat tudják leparkolni a fesztiválozók. Aki napközben 8 órára letétbe helyezi a telefonját, kap egy értékes 2 személyes kupont valamelyik tevékenységre, pl lovaglásra.

 

A 2017-es fesztivál aftermovie-ja: https://www.youtube.com/watch?v=u8XUYIWBlOc

 

kapcsolat:

[email protected]

facebook.com/woodstockazugaron

Hajek László: 06204965699

Dénes Adél: 06305786860